Domáci špaldový chlieb bez kvásku (recept)

domáci spaldový chlieb bez kvasku
Domáci špaldový chlieb bez kvásku (recept)
Rate this post

Pre nedávnom som si zakúpil domácu pekáreň na pečenie chleba (ETA Harmony 2149 – link na recenziu)Vždy ma fascinovala vôňa a chuť čerstvého chlebíka. Tak som si povedal, vyskúšam piecť v mojom voľnom čase. Pekáreň, ktorú som si zakúpil mala skvelé hodnotenia. Už môj prvý domáci chlieb ma prekvapil chuťou a voňou. Recepty som hľadal na internete, zaujali ma hlavne recepty zo špaldovej múky. Môj najobľúbenejší recept je špaldový chlieb bez kvásku. To znamená, že namiesto droždia som prisypal sódu bikarbónu. Mne osobne domáci chlieb bez droždia oveľa viac chutí.

Čo potrebujeme:

500 g špaldovej múky
1 polievková lyžiča soli
2 čajové lyžičky sódy bikarbóny
1 polieková lyžica medu
500ml vlažnej vody
Rôzne semiačka (tekvicové, slnečnicové, ľanové)

Postup:

Do nádoby pekárne nalejeme vlažnú vodu, pridáme soľ a zasypeme múkou. Na múčny povlak nasypeme rascu a semienka (tekvicové, slnečnicové, ľanové). Potom môžme pridať lyžicu medu. Nakoniec na povrch rovnomerne pridáme sódu bikarbónu. V mojej pekárni pečiem na režime klasik 3,30h. Chlieb treba vybrať hneď ako sa skončí pečenie aby sa nerozmočil.

Prajem dobrú chuť 🙂

About Martin Rybarčák

Rád spoznávam Slovensko z môjho elektrického vozíka, ktorý mi dáva krídla. Vo voľnom čase píšem recenzie z mojich bezbariérových ciest. Pohltilo ma SEO, WordPress a Marketing. Nahliadnite do môjho života.